Glas

Helder, transparant, breekbaar, kleurrijk, onze grootste leverancier op 't gebied van glas is Dutz. Dit merk voeren we in een ruim assortiment, van klein tot groot,gekleurd  en transparant. Ieder seizoen vullen wij onze collectie aan met mooiste en nieuwste kleuren glas van dit merk.
Hebben wij het gewenst model niet op voorraad.... Dutz is een snelle leverancier dus kan het nooit lang duren voor wij de gewenste vaas voor u in huis hebben.

Dutz the makking of glass


Glasblazen is een fascinerend ambacht. Er is veel geduld en een goede opleiding voor nodig. Glas ontstaat uit vuur en "aarde". Door de adem en de handen van de glasblazer krijgt het glas zijn unieke vorm. Met een stalen pijp haalt men vloeibaar glas uit de oven. Het object wordt geblazen in een houten mal. De houten mal brandt bij iedere vaas een beetje uit, waardoor iedere vaas zijn eigen karakter heeft. Waar het glas aan de pijp zat zit nu een gat. Door inwarmen in een oven op circa 1200 graden wordt het materiaal weer zacht en kan de meesterblazer de vaas de gewenste vorm geven. Daarna gaat het glas in een koeloven waar het langzaam gekoeld wordt zodat het materiaal spanningsvrij is. Door de ambachtelijke werkwijze van Dutz heeft ieder product zijn eigen karakter. Kleine afwijkingen en bellen zijn geen fouten maar horen bij het unieke proces van glasblazen.
www.dutz.nl

Daar naast hebben wij hebben wij het de nieuwste collectie's op het gebied van glas van onze vaste leveranciers: Craftzz, Despots, MD 
CraftzzDespotsDespotsDespotsDutzDutzDutzDutzDutzDutzDutzDutz-DespotsDutz-DespotsMDMD